Експерт розповів, який «спадок» Яценюк залишив Кабміну Гройсмана

Читать на русском
Володимир Фесенкополітолог

З 1 травня нинішнього року встановлена єдина ціна на газ для населення – 6,88 грн за кубічний метр. Президент назвав рішення Кабміну серйозним антикорупційним кроком, а прем'єр запевнив, що це останні зміни в тарифній політиці.

Голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко вважає, що Кабмін був змушений піти на цей крок, передає «Слово і Діло».

«Ця вимога МВФ – жорстка та принципова», – вважає експерт.

На думку політолога, екс-прем'єр-міністр України мав ухвалити рішення щодо ціни на газ, але вирішив залишити Кабміну Гройсмана цей «неприємний сюрприз».

«Сам Яценюк намагався зберегти політичну репутацію, тому й затягнув з ухваленням рішення щодо газу, передавши це у «спадок» уряду Гройсмана», – пояснив політолог.

Крім того, експерт підкреслив, що жодної можливості далі відкладати зі встановленням єдиної ціни на газ не було, інакше це призвело б до проблем із МВФ.

Як відомо, відповідно до вимог МВФ, ціну на газ для населення мали підвищити ще 1 квітня, проте тоді Яценюк вирішив відтермінувати підвищення на місяць.

Додамо, що 14 квітня, в день відставки Яценюка, Володимир Гройсман як новообраний прем'єр-міністр взяв на себе зобов'язання протягом одного місяця розробити та представити антикризовий план, який помісячно визначить, що має бути зроблено до кінця 2016 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: