Перед поверненням в Україну на Савченко чекає ще один суд – Полозов

Читать на русском
Українська льотчиця Надія Савченко заповнила всі необхідні документи для екстрадиції в Україну, повідомляє її адвокат Микола Полозов.
Надія Савченко

Надія Савченко зі свого боку виконала всі необхідні умови для прийняття рішення про її видачу Україні.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» повідомив один з адвокатів української льотчиці Микола Полозов, інформує «Слово і Діло».

«Це ряд документів, необхідних для виконання умов Конвенції 1983 року. Перше – це заява про передачу в Україну. Друге – це заява про те, що штраф, який призначений Надії як цивільний позов, буде виплачений (це теж умова Конвенції) з коштів на особовому рахунку... Також це заява-анкета. Частина формулювань, які були запропоновані, були змінені. Ніде Надія не називає себе засудженою. У частині анкети, де зазначена мета приїзду в Російську Федерацію, вона вказала, що її привезли поза її бажанням», – зазначив Полозов.

Всі зазначені документи складені на ім'я директора Федеральної служби виконання покарань Росії Геннадія Корнієнка. Таким чином, за словами Полозова, зі свого боку всі необхідні для екстрадиції паперу Савченко заповнила.

Полозов підкреслив, що ці документи не можуть бути використані для етапування. «Вони не передбачають етапування, мало того, для етапування не потрібна її згода... Я сьогодні розмовляв із начальником слідчого ізолятора, він мені сказав, що йому ніяких команд щодо етапування на сьогоднішній день не надходило», – розповів він.

Затримання Віри Савченко – помста Путіна за примусове рішення видати її сеструЕксперт проаналізував повідомлення адвоката Марка Фейгіна про те, що стартував початковий етап видачі української льотчиці та прокоментував спробу затримання Віри Савченко.

Наступним кроком на шляху до повернення Савченко в Україні стане суд, який повинен буде ухвалити остаточне рішення про її видачу на основі зазначених вище документів.

«Зараз усе залежить від того, наскільки швидко російська влада ці документи оформлятиме, мало того, потрібні певні дії з боку влади України в рамках Конвенції. Після цього відбудеться суд, який, власне, буде приймати рішення видавати, або не видавати Надію», – розповів про процедуру екстрадиції російський правозахисник.

Проте, на його думку, якщо політичне рішення щодо Надії ухвалене, всі ці процедури не повинні створити суттєвих перешкод.

Нагадаємо, вчора сестра Надії Савченко Віра ледь не була затримана на території РФ за звинуваченням в образі російського судді.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: