Турчинов довів непричетність ЗСУ до загибелі мирних жителів в Оленівці

Читать на русском
Секретар РНБО Олександр Турчинов навів докази непричетності українських військових до загибелі мирних жителів у Донецькій області.
Олександр Турчинов

Секретар Ради нацбезпеки й оборони України Олександр Турчинов навів докази непричетності Збройних сил України до загибелі мирних жителів на блокпосту в н. п. Оленівка в Донецькій області.

Як передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНН», обставини загибелі 4 цивільних вранці 27 квітня в Оленівці говорять про те, що ця провокація була ретельно спланована.

Так, за інформацією РНБО, їй передували такі події, як прибуття напередодні в Донецьк російських журналістів, які відразу ж прибули на місце події й здійснили пряме телевізійне включення звідти, створення бойовиками штучної черги на блокпосту в Оленівці (бойовики довше звичайного перевіряли документи громадян, що виїжджали з окупованої території).

Гаага почала розслідувати військові злочини Росії на ДонбасіБюро прокурора Міжнародного кримінального суду в Гаазі зацікавилося доповіддю про військові злочини РФ на Донбасі.

На користь версії Турчинова говорить і те, що, за свідченнями місцевих жителів, обстріл здійснювався з району фільтрувальної станції поблизу населеного пункту Ясне (північно-західна околиця Докучаєвська), яка перебуває на підконтрольній бойовикам території за 4 км від місця події.

Навіть за даними російської та української сторін Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню й стабілізації лінії розмежування, жодного артилерійського обстрілу населеного пункту українськими військовими з опівночі до 6 ранку 27 квітня зафіксовано не було. Більше того, протягом останнього місяця в частині застосування артилерії українська сторона в цьому районі взагалі жодного разу не порушувала режим припинення вогню, стверджують у РБНО.

Нагадаємо, 27 квітня моніторингова місія ОБСЄ констатувала смерть 4 мирних жителів у результаті обстрілу на блокпосту в н. п. Оленівка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: