В АП оцінили можливості Гройсмана на посаді прем'єр-міністра

Читать на русском
Заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків розповів про плюси та мінуси уряду Гройсмана.
Дмитро Шимків

Заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків дав прогноз діяльності Кабінету міністрів України Володимира Гройсмана.

Як повідомляє «Слово і Діло», своїми думками з цього приводу він поділився в інтерв'ю «Новому времени».

«Вони мають імунітет на рік. Є бажання Гройсмана. Він дуже чіткий політик. Він до цієї мети йшов і, знаючи його, він не здаватиметься. Для країни це чудово. Він має хватку й хоче досягти результату», – поділився Шимків своїми очікуваннями від роботи Кабміну Гройсмана.

Головним мінусом нового уряду заступник голови АП вважає кількість міністрів. Особливо, що стосується кількості віце-прем'єрів. За словами Шимківа, шість віце-прем'єр-міністрів – це забагато.

Володимир Гройсман: від мера до прем'єра«Слово і Діло» проаналізувало весь політичний шлях Володимира Гройсмана, щоб показати, як потенційний прем'єр-міністр виконує власні обіцянки.

Однак заступник голови АП зазначив, що Гройсман чітко визначив пріоритети роботи Кабміну, серед яких, зокрема, співпраця з МВФ.

Щодо попереднього уряду, то головною проблемою Кабміну Арсенія Яценюка Шимків вважає відсутність консенсусу між урядом і Верховною Радою.

«У нас в країні відсутня політична культура пошуку консенсусу та розуміння. В нашій політиці часто грають в zero sum game, я виграв – ти програв. Це дуже гальмувало процес», – сказав заступник глави АП.

Винними в політичній кризі в країні Шимків вважає Адміністрацію Президента, Кабмін і парламент.

Також Дмитро Шимків розповів про особливості роботи з Главою держави Петром Порошенком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: