На основі «Сили людей» можуть створити партію під Гройсмана – експерт

Читать на русском
Кирило Молчановполітолог

Насправді, раніше розглядався варіант не стільки об'єднання, скільки того, що «Демальянс» і «Сила людей» можуть бути платформою для нового політичного проекту Саакашвілі.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Кирило Молчанов, аналізуючи інформацію про те, що «Демальянс» та «Сила людей» можуть об'єднатися, в той час як Давид Сакварелідзе також повідомив про створення нової політсили.

«Однак проблема «Сили людей» у тому, що там немає людей як таких. Є бренд, але практично відсутній кадровий потенціал. «Демальянс» більш поширений в Україні партійний проект, тому незрозуміло, за яким принципом вони будуть об'єднуватися», – розповідає Молчанов.

Але, як підкреслив він, з урахуванням останніх подій і того, що відбувається навколо Саакашвілі, процеси створення під нього партій уже впущені.

«Адже Саакашвілі всіма силами показує, що є людиною Президента, й практично не критикує його команду. Якщо раніше й справді були якісь ілюзії, то зараз їх уже немає. «Демальянс» та «Сила людей» виглядають новаторськими проектами і їх не будуть пов'язувати із Саакашвілі, оскільки існує ймовірність, що він у найближчі півроку поїде з України», – припускає політолог.

Саакашвілі запевнив, що не буде переходити в урядСказано 14 липня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Якщо дивитися зараз на ці події в довгостроковій перспективі, то, на його думку, набагато більше шансів, що на основі тієї ж «Сили людей» можуть створити партію під Гройсмана, тому що в разі дострокових виборів потрібно буде йти різними колонами з Президентом.

За словами експерта, Саакашвілі в будь-якому разі не зможе займатися політикою та одночасно бути в чиновницький структурі.

«Але слід розуміти, що жодних істотних реформ в Одесі не відбулося, його митний проект провалився, зараз Саакашвілі особливо нічого занести до свого активу й перспективи будуть лише погіршуватися», – проаналізував ситуацію Кирило Молчанов.

Додамо також, що Сакварелідзе вчора не підтвердив і не спростував входження до нової політсили глави Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: