Чорнобиль і Прип'ять залишаться пам'ятниками тоталітарному режиму – В'ятрович

Читать на русском
Глава Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович назвав міста Прип'ять і Чорнобиль пам'ятниками комуністичному режиму.
Володимир В'ятрович

Глава Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович сказав, що міста Чорнобиль та Прип'ять, а також вся 30-кілометрова зона залишаться заповідником комуністичного тоталітарного режиму.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це В'ятрович написав у блозі на «Українській правді».

«Чорнобильська зона – єдине місце в Україні, де залишаться комуністичні символи. Тому що вона є найбільш красномовним пам'ятником комуністичному режиму. Лише в зоні символи та герої комуністичного тоталітаризму мають залишитися, демонструючи нащадкам закономірний зв'язок між чорнобильською аварією та крахом радянського режиму», – вважає В'ятрович.

Аварія на ЧАЕС 30 років потому: підсумки та перспективиУ день 30-річчя з моменту вибуху на Чорнобильській АЕС Слово і Діло звело основні дані, пов’язані з катастрофою та нинішнім станом розв’язання проблем станції.

Він також зазначив, що в країні триває процес декомунізації. За словами В'ятровича, нардепи вже перейменували 327 міст і сіл, а також понад 2500 вулиць. В обласних центрах країни також демонтовані всі центральні пам'ятники Леніну, а юридичні особи та ЗМІ, які підпадають під закон про декомунізацію, змінюють назви.

Нагадаємо, сьогодні виповнюється 30 років із дня аварії на Чорнобильській АЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: