У Міноборони відреагували на невиконані обіцянки Полторака

Читать на русском
У Міністерстві оборони України розповіли, що завадило Степану Полтораку виконати низку важливих обіцянок, що стосуються, зокрема, забезпечення армії.
Степан Полторак

У Міністерстві оборони України відреагували на публікацію «Слова і Діла» про виконані та невиконані обіцянки Степана Полторака за час його роботи на чолі оборонного відомства.

В коментарі прес-служби на сайті Міноборони йдеться саме про невиконані обіцянки міністра, пише «Слово і Діло».

Бронемашини «Дозор-Б»

Під час візиту на Львівський бронетанковий завод Полторак запевнив, що новітні повнопривідні бойові броньовані машини «Дозор-Б» надійдуть у війська до кінця 2015 року. Ця обіцянка не виконана: бронемашини будуть на передовій лише в першій половині 2016 року.

В Міноборони пояснили: в цій ситуації провина не Полторака, а виробника «Дозорів», оскільки саме виробник своєчасно не усунув недоліки, які були виявлені приймальною комісією Міністерства.

Електронний облік призовників

Ще одна невиконана обіцянка Полторака стосується впровадження системи електронного обліку призовників. Підготовлені МОУ законодавчі зміни Кабмін схвалив ще минулого літа.

«Законопроект щодо створення Єдиного державного реєстру військовозобов’язаних № 2504а від 13.08.2015 після доопрацювання був повторно поданий до комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, 24.11.2015 рекомендований для ухвалення за основу та розгляду на черговому засіданні Верховної Ради України, проте досі так і не був розглянутий», – пояснили в Міністерстві оборони.

Засоби спецзв'язку: найдешевше – не завжди найкраще

Про те, що до кінця осені для армії будуть закуплені «найсучасніші, найкращі» засоби спецзв'язку, Степан Полторак заявив ще на початку липня 2015 року. Дійсно, за планом закупівель у 2014-2015 роках проводилися закупівлі засобів зв'язку для забезпечення частин та підрозділів, які виконують завдання в зоні АТО.

Але «найкращими» та «найсучаснішими» закуплені системи РЗ точно не назвеш. Хоча у 2015 році американська компанія Harris пропонувала Україні свою останню розробку – радіостанцію Falcon 3. Втім, Міноборони вирішило відмовитися від цієї пропозиції на користь моделі минулого покоління.

«Радіостанції серії Falcon 2 наразі повністю відповідають розробленим тактико-технічним вимогам і потребам Збройних сил України. Тому, враховуючи, що вартість радіостанції серії Falcon 3 є вдвічі вищою порівняно з радіостанцією Falcon 2, прийнято рішення саме про закупівлю серії Falcon 2», – йдеться у відповіді Міноборони на запит видання «Гордон».

Експерти наголошують: Falcon 2 було знято з виробництва 11 років тому, а в умовах дії російських «РЕБ», така радіостанція не зможе забезпечити належної якості зв’язку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: