14-й міністр оборони: як виконує свої обіцянки Степан Полторак?

Читать на русском

Після Революції Гідності в Україні було лише два міністра оборони та ще двоє тимчасово виконували обов'язки очільника Міністерства. Степан Полторак – другий міністр оборони після Майдану.

«Слово і Діло» вирішило проаналізувати виконання Полтораком власних обіцянок.

Так, Степан Полторак перейшов зі складу минулого Кабінету міністрів на чолі з Арсенієм Яценюком до нового – з Володимиром Гройсманом. Загалом очільник Міноборони дав 56 обіцянок, з яких майже половина (26) є виконаними. Лише 7 обіцянок Полторак провалив, а ще 23 – перебувають у процесі виконання.

До рейтингу топ-5 виконаних увійшли наступні обіцянки: проходження керівниками ВНЗ Вищої атестаційної комісії Міноборони на предмет відповідності обійманим посадам, підвищення зарплати військовим-контрактникам, створення програми переходу ЗСУ на стандарти НАТО, презентація нової дострокової програми розвитку ЗСУ та доведення чисельності української армії до 250 тисяч.

Водночас серед найважливіших обіцянок, які Полторак не виконав, варто відзначити такі: передача до складу військ новітніх «Дозор-Б» до кінця 2015 року, запровадження електронного обліку призовників, закупівля новітніх засобів спецзв'язку, створення при Міноборони нового ДП для забезпечення армії новою формою та забезпечення особового складу в грудні 2014 року теплими речима.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: