У Раді візьмуться за здешевлення перельотів Україною

Читать на русском
Монополізм і корупція у транспортній сфері призвели до того, що авіаперельоти для більшості українців є недоступною розкішшю.
Анна Гопко

Глава комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко ініціює зміни до законодавства України, спрямовані на залучення лоукостів і суттєве здешевлення пасажирських авіаперевезень територією країни.

З цією метою вона направила депутатський запит до Державної авіаційної служби України та до Міністерства інфраструктури України, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку нардепа в Facebook.

«Прошу Мінінфраструктури та Державіаслужбу надати інформацію про те, як саме вони наближають відродження в Україні нормальної пасажирської авіації», – пише Гопко.

У Мінінфраструктури пояснили, чому авіакомпанії зі США досі не працюють в УкраїніЗаступник міністра інфраструктури України Володимир Омелян розповів про успіхи Міністерства у сфері авіації.

Гопко вважає, що в Україну потрібно залучити кращі лоукости, забезпечити конкуренцію у внутрішніх і міжнародних перевезеннях, а також створити нормальну інфраструктуру як для пасажирів, так і для авіаперевізників.

За її словами, монополізм і корупція у транспортній сфері призвели до того, що авіаперельоти для більшості українців є недоступною розкішшю.

«Покинута мережа аеропортів чекає господарів і інвесторів, клієнти – зниження цін, які зараз є захмарними, а кількість і якість внутрішніх рейсів залишається на рівні найвідсталіших держав третього світу. І це в країні, яка вже понад століття будує літаки, в тому числі й пасажирські», – нарікає Гопко.

Нагадаємо, що влада Миколаєва домовилися з Туреччиною про відродження міського аеропорту.

Як повідомлялося раніше, аеропорт «Бориспіль» посів третє місце серед найкращих аеропортів Східної Європи за рейтингом World Airport Awards-2016.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: