Експерт прокоментував невиконану обіцянку Гройсмана щодо недоторканності

Читать на русском

Зняття недоторканності може призвести до використання поліцейських чи прокурорських структур для з’ясування політичних стосунків.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Володимир Цибулько, аналізуючи обіцянку прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

Нагадаємо, 5 лютого 2015 року голова Верховної Ради України Володимир Гройсман запевнив, що на початку наступної сесії, у вересні, парламент проголосує за закон про зняття депутатської та суддівської недоторканності №1776 в другому читанні та в цілому після схвалення його Конституційним судом.

«У нинішній ситуації за відсутності суддів ця недоторканність – що є, що немає. Більшість депутатського корпусу — це люди, які у змозі купити будь-яке судове рішення, там є невелика кількість істинно народних депутатів, законослухняні люди. Тому є небезпека в іншому, що зняття недоторканності може призвести до використання поліцейських структур, чи прокурорських, для з’ясування політичних стосунків. І доки така небезпека є, не варто спекулювати на тематиці зняття недоторканності», – пояснив Цибулько.

Эксперт прокомментировал невыполненное обещание Гройсмана о неприкосновенностиSlovoiDilo

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: