Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Народний депутат України
  • Член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Парубій заявив, що в 2016 році громадяни України зможуть без віз їхати за кордон

17 грудня 2015 року Перший заступник голови Верховної Ради України, народний депутат Андрій Парубій заявив, що в 2016 році українські громадяни зможуть без віз їхати за кордон (відео:09:48). “СЛОВО І ДІЛО” ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції народного депутата України, однак фіксація цієї заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Не виконано
Сказано 17 грудня 2015 р.

Джерело

  • http://www.5.ua/interview/Andrii-Parubii-Nastupnoho-roku-ukrainski-hromadiany-budut-bez-viz-bez-prynyzlyvykh-cherh-ikhaty-za-kordon-101568.html
  • http://www.president.gov.ua/news/rishennya-pro-bezvizovij-rezhim-stane-pershim-vidchutnim-rez-36516
  • http://www.president.gov.ua/news/vpershe-pitannya-vikonannya-zobovyazan-shodo-bezvizovogo-rez-38822

Результат

24 листопада 2016 року Президент Європейської Ради Дональд Туск заявив, що Україна виконала всі зобов'язання для лібералізації візового режиму з ЄС. За його словами, коли Європейський Парламент і Європейська Рада погодяться із реформуванням візової політики та буде впроваджено режим візової лібералізації, буде проводитися інтенсивна робота з Європейським Парламентом щодо пришвидшення цього процесу. Дональд Туск підкреслив, що ці дискусії не стосуються України.

8 грудня Комітет постійних представників країн ЄС (Coreper) затвердив від імені Ради ЄС компромісний текст, погоджений з Європейським парламентом, щодо механізму призупинення безвізового режиму.

ВИСНОВОК: Україна технічно виконала всі умови для отримання безвізового режиму. Але оскільки Андрій Парубій обіцяв те, що від нього не залежить і відповідно цього не досягнув, редакція «Слово і Діло» присвоює цій обіцянці статус «Не виконано».