Геращенко пропонує скоротити депутатський корпус у рази

Читать на русском

Народний депутат Антон Геращенко заявив про необхідність скорочення кількості народних депутатів у кілька разів.
Антон Геращенко

Народний депутат від «Народного фронту» Антон Геращенко заявив про необхідність зменшення кількості народних депутатів одночасно з підвищенням зарплати тим, хто залишиться працювати в парламенті.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Щодо заробітної плати народних депутатів – я є палким прихильником скорочення депутатського корпусу в рази, що одночасно дозволило б створювати адекватні умови для оплати їхньої праці», – вважає політик.

Чи потрібне Україні скорочення депутатського корпусу? Думка експертаМинулого року перший заступник глави Адміністрації Президента Віталій Ковальчук пообіцяв, що 220-тисячний депутатський корпус в Україні буде скорочений мінімум на 30%.

На думку Геращенка, 450 народних депутатів – занадто багато для України. «Вистачило б і 200 за умови, що вони щодня займатимуться виконанням своїх безпосередніх обов'язків», – уточнив нардеп.

За зменшення кількості народних депутатів свого часу виступив і екс-спікер Ради, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. Щоправда, не так радикально, як уже колишній міністр фінансів Наталія Яресько, яка запропонувала зменшити кількість нардепів до 150 замість наявних 450.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: