У Путіна залишається єдиний шлях для досягнення своїх цілей на Донбасі – експерт

Читать на русском
Григорій Перепелицявійськовий експерт, конфліктолог - міжнародник

Згадуючи події річної давнини, в цей період якраз і відбулося посилення ескалації.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор Інституту зовнішньої політики Григорій Перепелиця, аналізуючи заяву заступника генсека НАТО Александра Вершбоу про те, що РФ намагатиметься ще більше загострити ситуацію на Донбасі.

«Події річної давнини дійсно говорять про те, що ескалація можлива. Більше того, тоді була спланована операція групи «Північ» для широкомасштабного вторгнення не лише на Донбас, але й усю Східну та Центральну Україну. Лише величезними зусиллями дипломатії США, а тоді відбулися два візити Керрі до Путіна та Лаврова, президента РФ вдалося вмовити відмовитися від наступальної операції», – нагадав експерт.

Зараз, як підкреслив він, найкращий період ведення інтенсивних бойових і наступальних дій, тому слід очікувати ескалації.

«Ескалація, скоріш за все, буде лише по лінії фронту. Путін перейшов до стратегії примусу Україну до легалізації бойовиків», – переконаний Перепелиця.

«РФ уже відбудовує владну вертикаль, підпорядковану виключно їм. Очолює цей процес Козак. Відбудовується фактично квазіросійська держава як тимчасова для переходу до складу РФ. За всіма Мінськими переговорами проглядається такий план. Тому очевидно, що Москва з часом усуне своїх маріонеток, але для початку їм потрібна легалізація», – пояснює він.

Нічний штурм Авдіївки: експерт пояснив, до чого готуються бойовикиСпеціаліст прокоментував інформацію про те, що вночі терористи намагалися захопити промзону Авдіївки.

Україна припинила виконання «Мінських угод-2» і в Путіна залишається єдиний шлях для досягнення своїх цілей – ескалація бойових дій на Донбасі.

«Для квазідержавних утворень зараз важливо захопити залишки Луганської, Донецької областей та маріупольський напрямок, який звільнили українські війська, тому що зараз це робить їх нежиттєздатними», – розмірковує експерт.

На його переконання, їм потрібно змусити Україну капітулювати.

«Від бойових дій вони не відмовляться. Це війна, а війна має лише воєнне вирішення, й мир досягається у війні лише воєнним шляхом або капітуляцією», – проаналізував ситуацію Григорій Перепелиця.

Нагадаємо, в Авдіївці Донецької області вже декілька тижнів не припиняються бої за промислову зону міста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: