Президент ПАРЄ нагадав Росії про статус Савченко

Читать на русском
Президент ПАРЄ Педро Аграмунт звернувся до Росії із закликом звільнити Надію Савченко або обміняти її на російських військовополонених.
Педро Аграмунт

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт закликав Російську Федерацію негайно звільнити члена ПАРЄ Надію Савченко.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

Свою заяву Аграмунт зробив на відкритті квітневої сесії Асамблеї. Він висловив свої побоювання з приводу стану здоров'я української льотчиці, яка перебуває в ув'язненні в РФ.

Європарламент і ПАРЄ виступають за створення «списку Савченко» – депутатНародний депутат Володимир Ар’єв стверджує, що список Савченко, аналогічний до списку Магнітського, може бути ухвалений ПАРЄ та Європарламентом.

«Я шкодую з приводу її утримання під вартою й ще раз закликаю до її звільнення, в тому числі відповідно до положень Генеральної угоди про привілеї та імунітети Ради Європи та зобов'язань Росії за Мінським угодами», – заявив Аграмунт.

Він також закликав владу РФ вжити необхідних заходів для звільнення Савченко, в тому числі розглянути варіант її обміну на російських військовополонених в Україні.

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», адвокат української льотчиці Надії Савченко Ілля Новіков заявив, що його підзахисна дуже слабка, але припиняти сухе голодування не збирається.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: