Вершбоу: НАТО поважає право України на членство в Альянсі

Читать на русском
Заступник генерального секретаря НАТО заявив, що питання вступу України до Організації не стоїть на порядку денному.
Александер Вершбоу

Вступ України до НАТО не стоїть на порядку денному, однак якщо Київ виконає всі необхідні умови, Організація має механізми для прийняття нашої країни.

Про це в інтерв’ю «Укрінформу» заявив заступник генсека НАТО Александер Вершбоу, пише «Слово і Діло».

«Я б сказав, що воно не на сьогоднішньому порядку денному, тому що сама Україна більше фокусується на реформах, впровадженні стандартів НАТО, покращенні своїх можливостей у забезпечення власної та європейської безпеки. Тобто Україна зараз не ставить за мету членство», – сказав Вершбоу, коментуючи шанси України на вступ до Альянсу.

Разом із тим, за його словами, якщо Україна втілить усі заплановані реформи, її право на вибір системи гарантування безпеки може бути реалізоване.

«Ми, звичайно, поважаємо право України претендувати на членство, і якщо після цих реформ, які будуть успішно втілені, український народ вирішить зробити цей крок, то ми маємо необхідний процес і механізми. В цьому питанні немає жодної дискримінації. Ми дотримуємося принципу, що країни мають право самостійно обирати систему забезпечення власної безпеки», – додав представник Альянсу.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна подасть заявку на вступ до НАТО, якщо цю ідею підтримають щонайменше 70% населення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: