Офіційні результати референдуму в Нідерландах: асоціацію з Україною мають переглянути

Читать на русском
У Нідерландах оголосили офіційні результати голосування жителів країни на консультативному референдумі щодо ратифікації Угоди про асоціацію з Україною.

Виборча рада Нідерландів оприлюднила офіційні результати консультативного референдуму щодо ратифікації Угоди про асоціацію Європейського Союзу з Україною.

Відповідно до даних Виборчої ради, «ні» асоціації з Україною сказав 61% жителів країни, що прийшли на голосування, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Загалом явка склала 32,28% (4,151 млн осіб) від усього населення Нідерландів, тож референдум вважається таким, що відбувся. Підтримали Україну майже 1,6 млн виборців, тобто більше 38% від тих, хто прийшов на дільниці. 0,79% бюлетенів були порожніми, ще 0,92% з них були визнані недійсними.

Референдум у Нідерландах: підсумки та реакція світуЗ нагоди сьогоднішнього оголошення результатів референдуму в Нідерландах «Слово і Діло» підготувало підсумкову інфографіку.

«Таким чином, результат консультативного референдуму відкидає затвердження закону про ратифікацію (Угоди про асоціацію з Україною – Ред.). Це означає, що уряд має переглянути закон. Результати консультативного референдуму не є обов'язковими», – йдеться у висновку Виборчої ради Нідерландів.

Нагадаємо, раніше в The Wall Street Journal зробили висновок, що результати референдуму в Нідерландах посилять відцентрові сили всередині ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: