Веселова: ізолюючи Донбас економічно, ми віддаємо цей ринок росіянам

Читать на русском
Народний депутат Наталія Веселова в інтерв’ю Слову і Ділу заявила, що Україна сама спровокувала потік російської контрабанди на окуповані території.
Наталія Веселова

Економічна блокада окупованих бойовиками територій Донбасу не є дієвою доти, доки Україна не контролює кордон із Російською Федерацією.

Про це в інтерв’ю «Слову і Ділу» розповіла народний депутат від фракції «Самопомочі» Наталія Веселова.

За її словами, сьогодні, блокуючи торгівлю з окупованими територіями, Україна лише завдаэ шкоди власним інтересам, адже цю нішу заповнила контрабанда, яка потрапляє до «ДНР» та «ЛНР» із Росії.

«Тому що в нас відкритий кордон із Російською Федерацією й ми його не контролюємо. Зараз що ми зробили, коли ми відмовилися від цих територій? Ми просто віддали свій ринок Росії. Зараз просто прикордонні області Росії процвітають на контрабанді. Вони везуть товар у Донецьку, Луганську області, й вони на цьому заробляють. Натомість Україна від цих ринків відмовилася. Зараз вона відмовляється від цих людей», – висловила думку Веселова.

Водночас народний депутат визнає, що в цьому питанні її особиста позиція не збігається з позицією фракції «Самопомочі».

Зміни в Конституції не дадуть Донбасу особливий статус – ГройсманГройсман виступив зі зверненням прийняти зміни до Конституції України щодо децентралізації.

«У мене був грандіозний скандал із цього приводу. Я неодноразово порушувала на засіданнях фракцій питання щодо Донбасу, ми обговорювали, я запрошувала експертів. Я запрошувала директора Агентства з відновлення Донбасу, я запрошувала людей, які проживають на Донбасі. Я доклала всіх зусиль, щоб мої колеги зрозуміли і цих людей, і зрозуміли ті перспективи, які відкриваються перед Україною в тому разі, якщо ми дійсно відмовимося від цих територій. Потрібно розуміти, що блокади не буде!», – розповіла вона.

Нагадаємо, раніше голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука заявив, що потік контрабанди на лінії розмежування з окупованими територіями зріс.

Повну версію інтерв’ю Наталії Веселової в рамках спецпроекту «Відповідальні» читайте за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: