У «БПП» розповіли, скількох депутатів не вистачає для створення коаліції

Читать на русском
Керівник фракції БПП Юрій Луценко заявив, що для створення нової коаліції не вистачає чотирьох народних депутатів.

Керівник фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко заявив, що для створення нової коаліції не вистачає чотирьох народних депутатів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

За його словами, наразі дві найбільші парламентські фракції, а саме «БПП» і «Народний фронт», мають 222 народних депутата.

«Дві фракції включають у себе точно 222 людини. Відповідно, для того, щоб дві фракції без допомоги третьої, четвертої чи п'ятої внесли Президенту кандидатуру прем'єр-міністра, необхідно ще 4 заяви», – повідомив Луценко.

Кабмін Гройсмана: ймовірний список кандидатів у міністриВже завтра Верховна Рада може відправити уряд Арсенія Яценюка у відставку й обрати новий Кабмін на чолі з прем’єром Володимиром Гройсманом, який вже заявив, що готовий працювати 24 години на добу.

Лідер «БПП» також розповів, що сьогодні о 17:00 його фракція проведе засідання, на якому розглядатимуть питання входження нових депутатів.

Крім того, за словами керівника фракції «НФ» Максима Бурбака, поки відповідні заяви про входження нардепів до їхньої політичної сили не надходили.

Водночас Президент України Петро Порошенко вчергове пригрозив розпуском парламенту в разі відсутності нової коаліції до п'ятниці, 15 квітня.

Нагадаємо, раніше нардеп «БПП» Ірина Луценко заявила, що їхня фракція та «НФ» уже мають 226 народних депутатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: