Савченко погодилася на медогляди та підтримувальну терапію

Читать на русском
За результатами обстеження в неділю здоров'я Надії Савченко оцінюється як стабільне та задовільне.

Українська льотчиця Надія Савченко, засуджена російським судом до 22 років колонії, в понеділок погодилася на проведення медичних оглядів і почала отримувати підтримувальну терапію.

Про це пише агентство «ТАСС», посилаючись на прес-бюро ФСВП Росії, повідомляє «Слово і Діло».

«Напередодні, 10 квітня, Савченко дала свою письмову згоду на проведення регулярних медичних оглядів і почала отримувати підтримувальну терапію», – повідомили у ФСВП.

Відзначається, що за результатами обстеження стан здоров'я Надії Савченко оцінюється як стабільний та задовільний.

Як повідомляється, в понеділок заплановано чергове медобстеження Савченко. «За результатами проведення огляду та клініко-інструментальних досліджень лікарський консиліум повторно оцінить стан її здоров'я», – відзначили у ФСВП.

Експерт: залишити Савченко без медичної допомоги – це остання спроба дотиснути УкраїнуЕксперт прокоментував ситуацію з ув'язненням Надії Савченко та той факт, що їй досі не надають медичну допомогу після відновлення сухого голодування.

Нагадаємо, що 22 березня Донецький міський суд Ростовської області засудив Савченко до 22 років колонії загального режиму й штрафу в розмірі 30 тис. рублів за звинуваченням у співучасті в убивстві журналістів ВДТРК Ігоря Корнелюка та Антона Волошина. Наразі Савченко утримується в СІЗО Новочеркаська.

Як повідомлялося раніше, адвокат Надії Савченко Марк Фейгін вважає, що ув'язнену українську льотчицю можна звільнити шляхом помилування або передачі її Україні для відбування покарання згідно з Конвенцією 1983 року про передачу засуджених осіб.

Українська льотчиця Надія Савченко регулярно оголошує сухе голодування, що становить загрозу для здоров'я та життя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: