Права засуджених ГРУшників на захист дотримуватимуться – Матіос

Читать на русском
Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що судимим російським ГРУшникам продовжиться надання захисту.
Анатолій Матіос

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що незважаючи на вбивство Юрія Грабовського, суд над полоненими російськими спецназівцями продовжиться.

Як передає «Слово і Діло», про це Анатолій Матіос заявив сьогодні на брифінгу, який транслював канал «112».

«Незважаючи на те, що трапилося, права на захист затриманих і підозрюваних російських військовослужбовців Єрофеєва та Александрова забезпечені», – сказав Матіос.

За його словами, судове слухання у справі ГРУшників призначено на 5 квітня. Матіос зазначив, що суд відбудеться за будь-яких обставин.

Обмін Савченко на ГРУшників: обставини затримання та висунуті звинуваченняСлово і Діло вирішило порівняти обставини затримання та звинувачення Надії Савченко і російських спецпризначенців Александрова та Єрофеєва.

Прокурор також додав, що в інтересах України якомога швидше винести вирок Александрову та Єрофеєву.

Матіос сказав, що вирок ГРУшникам допоможе швидше прийняти «політичні та процесуальні рішення, які дадуть можливість повернути... Надію Савченко в обмін на російських військовослужбовців, відповідно до міжнародних конвенцій, якщо на це піде Російська Федерація».

Нагадаємо, сьогодні Національна асоціація адвокатів України повідомила, що зниклого 7 березня адвоката Юрія Грабовського знайшли мертвим. Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос на брифінгу повідомив, що тіло вбитого адвоката знайдено, а підозрювані у вбивстві затримані.

Юрій Грабовський був адвокатом російського спецназівця Александрова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: