Райнін назвав кількість переселенців з Донбасу на Харківщині

Читать на русском
Глава Харківської ОДА заявив, що приблизно 30 відсотків внутрішніх переселенців хочуть залишитися в Харкові.

Керівник Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін заявив, що кількість внутрішньо переміщених осіб лише зростає.

Про це він розповів у інтерв'ю «Главкому», повідомляє «Слово і Діло».

За словами Райніна, зареєстрованих переселенців у Харкові та області налічується понад 200 тисяч.

«Зараз їх 220 тисяч, але це лише офіційно зареєстрованих. Реальніше назвати цифру в районі 400 тисяч. І кількість переселенців зростає, а не зменшується», – зазначив харківський губернатор.

Райнін додав, що близько 30% внутрішньо переміщених осіб виявляють бажання залишитися в регіоні. Він вважає, що це одна з ознак гарної роботи з переселенцями.

«Тим, хто хоче знайти роботу та асимілюватися, ми допомагаємо, й велика частина знаходить те, що хоче. Але є й інша ситуація: одному переселенцю ми запропонували роботу, не бозна-яку, звичайно, – сторожем на автостоянці, але він відмовився», – сказав глава Харківської ОДА.

Як уряд допомагає переселенцям із Донбасу та Криму?Слово і Діло підбило проміжні підсумки підтримки державою тимчасово переміщених осіб з окупованого Криму та зони АТО.

Райнін також додав, що в картці цього переселенця з Донецька було написано, що він два роки без роботи. Після його виклику на прийом переселенець заявив, що там маленька зарплата, й зажадав повного соціального пакету.

«Багато хто не зовсім адекватно оцінює реалії, в яких ми перебуваємо, але це невелика частина. Звичайно, те, що переселенці хочуть залишитися в Харкові, – це проблема для регіону, тому що є певний рівень безробіття й серед харків'ян», – повідомив він.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: