Туск контактуватиме з голландським прем'єром щодо референдуму

Читать на русском
Дональд Туск заявив, що матиме тісний контакт із голландським урядом, щоб дізнатися його рішення щодо результатів референдуму.

Голова Європейської Ради Дональд Туск заявив, що постійно триматиме контакт із прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте з приводу рішення уряду щодо референдуму.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на агентство Reuters.

«Я взяв до уваги повідомлення про підсумки референдуму в Нідерландах. Я продовжуватиму перебувати в контакті з прем'єр-міністром Марком Рютте з цього питання, тому що я хочу почути, які висновки він і його уряд зроблять після референдуму та якими будуть їхні наміри», – зазначив Туск.

Результати референдуму в Нідерландах: реакція політиків і прогнози експертівОгляд найцікавіших коментарів і прогнозів українських політиків, експертів і звичайних українців на тему референдуму в Нідерландах.

Він також нагадав, що наразі Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом та зону вільної торгівлі діють на тимчасовій основі. Туск констатував, що 27 країн-членів Євросоюзу вже ратифікували документ про асоціацію.

Нагадаємо, що вчора, 6 квітня, у Нідерландах відбувся консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію України з Євросоюзом. Згідно з попередніми даними, 61,1% проголосували проти, а явка складає 32,2%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: