Степан Барна: досягнення та провали року на чолі Тернопільської ОДА

Читать на русском

2 квітня виповнився рік із моменту призначення Степана Барни головою Тернопільської обласної державної адміністрації. За цей час чиновник встиг дати 43 нових обіцянки, з яких виконав 18 (тобто близько 41%). Більшість його обіцянок стосуються освіти, державного управління та місцевого самоврядування, житлово-комунальної сфери та інфраструктури регіону.

У рейтингу відповідальності українських губернаторів Барна посідає невисоке 14 місце з 20. Основні провалені зобов’язання голови ОДА стосувалися реконструкції та встановлення очисних споруд і ремонту шкіл.

Основними досягненнями, якими може похизуватися за рік, що минув, тернопільський губернатор, можна назвати створення при ОДА органу контролю для зменшення тиску на бізнес та завершення будівництва обласного перинатального центру «Мати і дитина».

З останнім, до речі, пов’язаний неприємний курйоз, який довів: сторінки деяких політиків у соцмережах мають вести кваліфіковані медійники (припустившись 6 помилок у трьох реченнях у повідомленні про відкриття Центру, Барна став «зіркою» мережі).

Також очільник Тернопільщини прославився тим, що у 2015 році задекларував найменше доходів серед українських губернаторів (виходячи з декларації, можна зробити висновок, що протягом 2014 року Барна щомісяця заробляв трохи більше 3,7 тис. грн). Щоправда, вже цього року офіційні доходи чиновника зросли: відомо, що в січні зарплата голови Тернопільської ОДА складала вже 12,4 тис. грн.

Динаміка публічних обіцянок Барни свідчить про те, що найбільше зобов’язань він дав у перші місяці роботи – з травня по вересень 2015 року. Ознайомитися з усіма обіцянками голови Тернопільської обласної державної адміністрації можна за посиланням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: