Тернопільський звіт: Тягнибок з'ясував, коли встановлять пам'ятник Героям Небесної Сотні

Читать на русском
Лідер ВО Свобода Олег Тягнибок розповів, коли завершиться реконструкція площі Героїв Євромайдану в Тернополі.
Олег ТягнибокФото: Кореспондент

Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок відзвітував про стан реконструкції площі Героїв Євромайдану в Тернополі й розповів, що завадило меру міста, «свободівцю» Сергію Надалу виконати обіцянку щодо встановлення пам'ятника Героям Небесної Сотні.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, інформує «Слово і Діло».

Тягнибок нагадав, що ідею зі встановлення в Тернополі пам'ятника загиблим на Майдані міський голова озвучив рівно два роки тому. Через кілька днів з'явилося розпорядження мера №81 «Про оголошення відкритого конкурсу щодо пам'ятника Небесній Сотні», а в березні-2014 рішення про встановлення пам'ятника винесла Тернопільська мерія.

Встановити пам'ятник вирішили на Площі Героїв Євромайдану, територію якої міська влада пообіцяла комплексно облаштувати. Активна реконструкція площі почалася в серпні 2015 року, завершення ремонтних робіт заплановано на IV квартал 2016 року.

Тягнибок також прокоментував інформацію жителя Тернополя, який розкритикував темпи реконструкції площі, а також стверджував, що на території з'явилися незаконні торговельні точки.

За словами Тягнибока, в липні минулого року виконавчий комітет мерії доручив демонтувати всі МАФи, які були там незаконно встановлені. Зараз, як стверджує лідер «Свободи», жодних торгових кіосків або будь-яких інших об'єктів тимчасової торгівлі на площі Героїв Євромайдану в Тернополі немає.

Тягнибок розповів, чому Надал не встановив пам’ятник Героям Небесної СотніЛідер «Свободи» Олег Тягнибок пояснив, чому мер Тернополя Сергій Надал за два роки не зміг встановити обіцяний пам'ятник Героям Небесної Сотні.

З проектом пам'ятника визначилися влітку 2015 року. На його будівництво депутати міськради спочатку виділили 200 тисяч гривень. Загальна вартість проекту складе близько 2,2 млн грн. Ці кошти передбачені бюджетом міста на 2016 рік.

Нагадаємо, в ефірі програми «Право на владу» на каналі «1+1» ведучий озвучив зафіксовану аналітиками «Слова і Діла» невиконану обіцянку мера Тернополя Сергія Надала щодо встановлення пам'ятника Героям Небесної Сотні, після чого попросив Олега Тягнибока пояснити, чому його однопартієць не дотримав слова. Лідер «Свободи» пообіцяв розібратися в ситуації та відзвітувати перед громадськістю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: