Яценюк не знайшов обіцяних коштів на реформу оптового ринку електроенергії

Читать на русском
За словами заступника глави Міненергетики, ЄБРР не передбачав виділення коштів на реформу оптового ринку електроенергії.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк не зміг спрямувати обіцяні 70 млн євро коштів Європейського банку реконструкції та розвитку на реформування оптового ринку електроенергії.

Відповідну обіцянку чинний глава уряду «Слово і Діло» зафіксувало ще наприкинці березня 2014 року.

Так, згідно з листом, отриманим від заступника міністра енергетики та вугільної промисловості України Олександра Светеліка, в рамках співпраці з ЄБРР кошти на підтримку реформування оптового ринку електроенергії в 2015 році не передбачалися.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк обіцяє до кінця 2015 року спрямувати 70 млн євро на підтримку реформування оптового ринку електроенергіїСказано 27 березня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Не передбачалися кошти і в 2014 році. Про це 5 квітня заявила начальник відділу взаємодії із засобами масової інформації та зв'язків із громадськістю Міненерговугілля Ганна Дудка.

Таким чином, Арсенію Яценюку не вдалося виконати власну обіцянку.

Нагадаємо, 27 березня 2014 року прем'єр-міністр України запевнив, що до кінця 2015 року уряд спрямує 70 млн євро коштів ЄБРР на підтримку реформування оптового ринку електроенергії.

«Слово і Діло» займається моніторингом обіцянок українських політиків на чиновників. Так, Арсеній Яценюк загалом дав 460 обіцянок, з яких 251 є виконаною, ще 92 – перебувають у процесі виконання, а 117 – не виконані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: