Громадянство РФ у 29 одеських депутатів виявили через призначення нового прокурора – експерт

Читать на русском
Олександр Демʼянчук

Якщо дійсно займатися розслідуванням, то можна знайти значно серйозніший компромат.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Олександр Дем’янчук, аналізуючи інформацію про те, що в Одеській міській раді 29 депутатів, а також мер міста Геннадій Труханов є громадянами Російської Федерації.

«Подвійне громадянство не становить небезпеку доти, доки не виникають якісь екстремальні обставини. В цій ситуації екстремальною обставиною стало призначення нового прокурора Одеської області та боротьба навколо цього призначення. Відповідно, зараз шукають різний компромат», – пояснює Дем’янчук.

На його думку, якби не це призначення, то, можливо, ці факти не викривали би.

«Про ці факти можна було дізнатися раніше. Вони ж не вчора стали громадянами РФ. Просто зараз стало вигідно витягнути цю карту», – наголосив він.

Рішення щодо скандалу з громадянством РФ у Труханова прийме Банкова (доповнено)Політолог прокоментував інформацію про те, що журналісти розкрили факт наявності в мера Одеси російського паспорта.

Сам факт подвійного громадянства, як підкреслив політолог, в Україні заборонений, але в нашому законодавстві жодних наслідків за це не передбачено, а до 2014 року на це взагалі не звертали особливої уваги.

«Свого часу Лазаренко мав паспорт громадянина Панами. Якщо розслідувати, то багато наших урядовців мали раніше й мають зараз паспорти інших країн», – проаналізував ситуацію Олександр Дем’янчук.

Як відомо, в Одесі протестують проти призначення «нового-старого» прокурора Миколи Стоянова на місце Давида Сакварелідзе. Як відомо, Стоянов уже був прокурором Одеської області в 2014 році. Тоді його призначив на посаду генпрокурор Олег Махніцький.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: