Адвокати спробують умовити Савченко подати апеляцію

Читать на русском
Адвокат українки Надії Савченко Микола Полозов заявив про намір умовити підзахисну подати апеляцію.
Микола Полозов

Адвокат української льотчиці Надії Савченко Микола Полозов заявив, що захист наполягатиме на тому, щоб їхня підзахисна подала апеляцію на судове рішення, яке було винесене 22 березня.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на російське інформагентство «ТАСС».

За словами Полозова, сьогодні останній день, коли Савченко можна оскаржити вирок. Адвокат заявляє, що подати апеляцію необхідно.

«Їй вручили вирок 25 березня, відповідно, він вступає в дію з 00:00 5 квітня. Ми її відвідаємо 4 квітня після обіду. Будемо вести розмови щодо подачі апеляційної скарги, оскільки сьогодні останній день, коли є така можливість», – сказав Полозов.

Він також додав, що разом з іншими адвокатами буде намагатися переконати Савченко в необхідності подачі апеляції.

Росія не обміняє Савченко на ГРУшників – ФейгінЯкщо Росія піде на обмін Савченко на ГРУшників, яких судять в Україні, то визнає себе винною у війні на Донбасі, вважає Фейгін.

«Це як мінімум дозволить їй перебувати в слідчому ізоляторі. Ще один з аргументів – що без апеляції вона не може розраховувати на ЄСПЛ», – зазначив Полозов і додав, що Савченко навряд чи погодиться подавати апеляцію, оскільки заявляла, що не має наміру оскаржувати вирок.

Також Полозов сказав, що після вступу вироку в законну дію Київ направить запит про екстрадицію Савченко в Україну. Адвокат також додав, що в Росії після відповідного звернення української сторони буде 60 днів на ухвалення рішення.

Нагадаємо, 22 березня Донецький міський суд РФ засудив Надію Савченко до 22 років ув'язнення в колонії загального режиму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: