Карта АТО: ситуація на сході України на 2 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 00:00 2 квітня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Бойовики продовжують чинити опір, створюючи осередки напруженості по всій лінії фронту. За минулу добу в результаті бойових дій загинули серед українських військовослужбовців немає, 4 – отримали поранення.

Луганський напрямок

Тут противник 8 разів порушував режим тиші. Всі випадки зафіксовані в Попаснянському районі. Провокації відбувалися протягом всього дня, але найбільше в світлий час доби. У всіх випадках НЗФ відкривали вогонь з боку сіл, прилеглих до окупованого Первомайську.

Донецький напрямок

Головними «гарячими точками» залишаються Зайцеве і Авдіївка. Ворог також активізувався в районі Пісок і селища Невельського. По українських позиціях було випущено близько 90 мінометних мін. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 46 ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок

Центром протистояння виявилася Мар'їнка. Ворожі війська неодноразово відкривали снайперський вогонь із застосуванням РПГ і стрілецької зброї. У Новотроїцькому ворог зробив 2 постріли з ПТРК. В районі с. Лебединський зафіксовано політ ворожого БПЛА. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 11 ворожих обстрілів.

ГУР МОУ інформує, що до окупантів прибула чергова партія озброєння, військової техніки, боєприпасів та інших ресурсів для ведення військових дій. Так, на станцію Харцизьк приїхав ешелон з 4 МТ-ЛБ, 10 вантажівками, 120 тоннами паливно-мастильних матеріалів (ПММ) і 3 вагонами з запасними частинами для танків. На станцію Краснодон прибув ешелон з 240 тоннами ПММ. До Луганська привезли 15 танків і 7 вантажівок з боєприпасами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: