Міноборони просить додатковий мільярд на екіпірування

Читать на русском
Завдяки додатковому асигнуванню Міноборони зможе забезпечити близько 80 тис. військовослужбовців необхідним речовим майном.
Замміністра оборони України Іван Руснак

Міністерство оборони України просить виділити додаткові 950 млн грн на речове забезпечення службовців ЗСУ через істотне збільшення вартості сировини.

Про це сказав у ефірі «Години запитань до уряду» розповів перший заступник міністра оборони України Іван Руснак, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Міноборони необхідно додатково виділити фінансовий ресурс у сумі 950 млн грн. І ми розраховуємо на підтримку уряду та Верховної Ради», – сказав заступник міністра.

За його словами, завдяки додатковому асигнуванню Міноборони зможе забезпечити близько 80 тис. військовослужбовців необхідним речовим майном та обмундируванням, а також дозволить створити його тактичні запаси.

Потреба в додатковому грошовому ресурсі виникла в результаті істотного збільшення вартості сировини та предметів речового забезпечення, яка зросла в кілька разів.

Закупівлі Міноборони за 2015 рік: скільки озброєння і техніки отримали ЗСУ?«Слово і Діло» вирішило розібратися, які види військової техніки й озброєння закупило Міністерство оборони України та скільки витратило на це коштів.

Нагадаємо, що на речове забезпечення службовців ЗСУ в 2016 році виділено 2 млрд 61 млн грн. Минулого року рівень такого фінансування склав 3 млрд 49 млн грн.

Як повідомлялося раніше, Міністерство оборони України запланувало в поточному році витратити на Збройні сили України 7 млрд грн.

Глава держави Петро Порошенко також визначив умови надання громадянства іноземцям, які воюють за Україну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: