У Білорусі відкриті кримінальні справи проти 135 осіб, що воювали на Донбасі

Читать на русском
МВС Білорусі порушило вже більше 130 кримінальних справ щодо своїх громадян, які брали участь в бойових діях на території України і на Близькому Сході.
Микола Карпянков

Міністерство внутрішніх справ Білорусі порушило 135 кримінальних справ стосовно своїх громадян, які воювали на території України.

Про це повідомив начальник головного управління по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією МВС Білорусі Микола Карпянков в інтерв'ю місцевому виданню «Звязда», пише «Слово і Діло».

За словами Карпянкова, відомство намагається не допустити безперешкодного проникнення в країну учасників бойових дій на Донбасі і Близькому Сході. У зв'язку з цим МВС країни формує оперативний облік таких громадян.

«Важливо не пропустити в Білорусь іноземних бойовиків-найманців, радикально налаштованих мусульман, учасників військових операцій в Україні, на Близькому Сході. Ми формуємо оперативний облік білоруських бойовиків, які воювали в Україні, а тепер повертаються додому. Все це робиться для того, щоб люди, які можуть нести військову загрозу державі, перебували під контролем. Уже порушено 135 кримінальних справ щодо таких білорусів», – зазначив він.

Раніше міністр внутрішніх справ країни Ігор Шуневич заявив про звернення до української сторони із запитом про надання правової допомоги для збору інформації про громадян Білорусі, які беруть участь у війні на Донбасі «в тій чи іншій формі, на тому чи іншому боці конфлікту».

Нагадаємо, 15 лютого Європейський Союз скасував санкції стосовно Олександра Лукашенка і ще 170 громадян Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: