Обіцяного Абромавичусом скорочення органів контролю не відбулося

Читать на русском
Ще одна обіцянка українського міністра економічного розвитку та торгівлі не була виконана.

Міністр економічного розвитку та торгівлі України Айварас Абромавичус не зміг скоротити кількість органів контролю.

Відповідну обіцянку глави МЕРТ «Слово і Діло» зафіксувало ще на початку грудня 2014 року.

Так, станом на 29 березня, за словами очільника Національного антикорупційного бюро Артема Ситника, в країні працюють понад 100 органів контролю.

Як стверджують у Федерації роботодавців України, скорочення кількості органів контролю та їхніх функцій не відбулося. З усіх заявлених відповідно до постанови №442 про ліквідацію органів контролю реально ліквідовано лише один – Державну службу з питань захисту персональних даних.

Водночас внесений урядом законопроект №1578 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України», який був ухвалений Верховною Радою та підписаний Президентом, так і не приніс обіцяного скорочення.

Таким чином, Айварас Абромавичус не виконав власну обіцянку.

Нагадаємо, 10 грудня 2014 року міністр економічного розвитку і торгівлі заявив, що Кабінет міністрів у грудні внесе до Верховної Ради низку законопроектів щодо скорочення кількості органів контролю.

«Слово і Діло» займається моніторингом обіцянок українських міністрів та політиків. Так, Айварас Абромавичус дав 44 обіцянки, з яких 25 є виконаними, ще 14 – перебувають у процесі виконання, а 5 – не виконані. Рейтинг міністра складає 57%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: