Поліція перекрила канал контрабанди українського бурштину в Китай

Читать на русском
Правоохоронні органи викрили злочинну схему з контрабанди бурштину з України в Китай, в якій брали участь більше 150 осіб.

Національна поліція України перекрила канал постачання бурштину з Житомирської та Рівненської областей в Китай.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ГУ Національної поліції.

«Оперативники Департаменту захисту економіки Національної поліції України викрили злочинну схему скуповування незаконно добутого бурштину на території Житомирської та Рівненської областей. До цієї схеми були залучені жителі Києва та Житомирської області, а також громадяни Молдови та Китаю», – повідомляють у відомстві.

У поліції повідомляють, що до злочинної схеми було залучено понад 150 осіб. Вони купували бурштин на кошти якогось жителя столиці, переміщували його на склади в Житомирській області та Києві. Пізніше товар через аеропорт Одеси переправлявся в Китай.

У Польщі затримали рекордну партію українського бурштинуВартість рекордної партії українського бурштину, яку зловмисники намагалися провезти в Польщу, становить понад 6 млн доларів.

Правоохоронці вилучили у порушників понад 200 кг бурштину, приготованого до відправки за кордон.

Проти зловмисників порушено кримінальне провадження за ч. 4 ст. 240 Кримінального кодексу України «Порушення правил охорони або використання надр». За вчинення цього злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі терміном до восьми років.

Нагадаємо, в Рівненській області Служба безпеки України викрила «кришувальників» незаконного видобутку бурштину з числа районного керівництва Національної поліції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: