Патрульна поліція налічує майже 9 тисяч працівників – Аваков

Читать на русском
Патрульна поліція України вже нараховує майже 9 тисяч правоохоронців, зазначив, запускаючи нову поліцію в Полтаві, Арсен Аваков.
Фото: Арсен Аваков

У патрульній поліції України вже працюють майже 9 тисяч поліцейських, а конкурс серед охочих стати патрульними, як і раніше, високий.

Про це, приймаючи присягу патрульних поліцейських у Полтаві, заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

«Крок за кроком, в Україні вибудовується система, створена на основі нової, європейської ідеології, яка вже ніколи не повернеться до старої, каральної системи і буде служити кожному українцю, захищати кожну людину», – зазначив Аваков.

За даними міністра, наразі патрульна поліція України налічує майже 9 тисяч правоохоронців, зокрема, у Києві, Львові, Одесі, Харкові, Ужгороді, Мукачеві, Миколаєві, Луцьку, Хмельницькому, Дніпропетровську, Івано-Франківську, Херсоні, Вінниці, Чернігові, Житомирі, Кременчуці, Черкасах, Слов’янську, Краматорську, Херсоні та в аеропорту Бориспіль.

У Полтаві, за словами Авакова, конкурс для потрапляння в нову патрульну поліцію складав 22 людини на місце.

«З вересня по грудень 2015 року в Полтаві було подано 5 893 заяв в патрульну поліцію, пройшов конкурс і закінчив навчання тільки 1 кандидат з 22-х претендентів на місце. І сьогодні 245 гідних вперше заступлять на охорону права і порядку на вулицях древньої Полтави!» – написав очільник МВС у своєму блозі на «Українській правді».

Очолив патрульну поліцію Полтави 34-річний Віталій Мельничук, колишній командир роти патрульної поліції Києва.

Нагадаємо, сьогодні керівник Національної поліції Хатія Деканоїдзе поскаржилась на нестачу кадрів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: