Карта АТО: ситуація на сході України станом на 30 березня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 30 березня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Минула доба у зоні проведення АТО пройшла не спокійно. Проросійські бандформування не припиняють обстрілів українських позицій, у тому числі із заборонених мінометів та важкої артилерії.

Обстріли:

На Донецькому напрямку бойовики із мінометів калібру 82 та 120 міліметрів були обстріляні позиції сил АТО поблизу Зайцевого, Авдіївки, Майорська, Опитного, Новгородського, Луганського, Ленінського та Невельського. Кількість випущених мін перевалило за цифру 250.

Також поблизу Зайцевого незаконні збройні формування використовували по українським підрозділам ствольну артилерію калібру 152 мм, що заборонена Мінськими домовленостями.

На Маріупольському напрямку зі стрілецької зброї, гранатометів, кулеметів великого калібру бойовиками були обстріляні позиції неподалік Талаківки, Водяного, Старогнатівки, а поблизу Широкіного сепаратисти застосували міномети.

На Луганському напрямку проросійські бандформування з АГС обстріляли Новозванівку, а біля Щастя працював ворожий снайпер. Крім того, бойовики навмисно декілька хвилин вели вогонь з гранатомета по будинках цивільних мешканців на західній околиці Новоолександрівки.

Загалом протягом минулої доби проросійські угрупвання 72 раз відкривали вогонь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: