Тимошенко розповіла, хто переконав Путіна повернути Савченко в Україну

Читать на русском
Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко розповіла на яких умовах РФ може повернути Савченко та хто вплинув на Путіна в цьому рішенні.

Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко повідомила, що домовленості про видачу Савченко є і це заслуга світових лідерів.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Українську правду.

Як заявила Тимошенко, певні домовленості дійсно досягнуті і є великі шанси, що вона буде передана в Україну або в обмін, або згідно з міжнародними правовими документами для відбування покарання в Україні.

«Є великі шанси. І цих шансів домоглися світові лідери першого рівня. Це президент Сполучених Штатів і це федеральний канцлер Німеччини, які переконали Путіна Надю віддати», - констатувала вона. Крім того, Тимошенко звернулася до її адвокатів, з проханням переконати українську героїню не починати сухе голодування і висловила надію, що вже в найближчі тижні Савченко буде в Україні.

Юлія ТимошенкоНародний депутат України
Тимошенко обіцяє, що Надію Савченко буде звільненоСказано 4 листопада 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

Варто нагадати, що і сама Юлія Тимошенко ще два роки тому пообіцяла зробити все можливе для того, щоб Надія Савченко була звільнена з-під арешту.

Як відомо, 22 березня Донецький міський суд Ростовської області засудив Савченко до 22 років колонії. Вирок обурив всю світову спільноту, а Президент України заявив, що Україна ніколи не визнає цього судилища.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: