На Донбасі бойовики виселяють цивільних, намагаючись розширити «сіру зону»

Читать на русском
Бойовики ДНР та ЛНР взялися розширювати так звану сіру зону поблизу лінії зіткнення із контрольованої силами АТО зоною.

Бойовики самопроголошених «ДНР» та «ЛНР» примусово відселяють із прифронтової зони місцевих жителів, тим самим розширюючи так звану «сіру зону».

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

За його словами, сепаратисти не лише виганяють місцевих жителів із домівок, але й вдаються до руйнування їхнього житла.

Мер прифронтової Авдіївки розповів про масштаби руйнування містаМер прифронтової Авдіївки Юрій Черкасов повідав про те, в яких умовах доводиться жити й працювати мешканцям міста.

«Бойовики збільшили інтенсивність обстрілів та проводять локальні штурмові дії в районах населених пунктів Авдіївка та Новотроїцьке. Проводиться перегрупування підрозділів першого та другого армійського корпусів на передових позиціях, а також вдосконалення інженерного обладнання цих позицій. У рамках зазначених робіт, бойовики здійснюють примусове відселення місцевих жителів, руйнують їхні помешкання та намагаються розширити так звану «сіру зону», – повідомив представник ГУР.

За словами Скібіцького, противник намагається розширити «сіру зону» за всяку ціну.

Нагадаємо, авдіївська «промзона» наразі є найгарячішою точкою фронту на Донбасі: сьогодні у штабі АТО Авдіївку назвали в переліку міст, що найчастіше зазнають обстрілів з боку сепаратистів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: