Саакашвілі назвав головну проблему України

Читать на русском
Саакашвілі вважає, що в Україні одній людині неможливо вирішити проблему держави, й тому потрібна ціла команда.

Голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі заявив, що головною проблемою України є збереження радянської моделі влади.

Про це він розповів в інтерв'ю «Новой газете», повідомляє «Слово і Діло».

За словами Саакашвілі, Україна відрізняється від Грузії, й тому тут одна людина не зможе вирішити всіх проблем. Він зазначив, що хотів би мати вплив на процес реформ у країні.

«Реально Україна розвалена на дрібні частинки. Тут головна проблема – це влада Рад. Тут збереглася радянська влада. Тут кожна сільрада набагато більш значуща, ніж уряд у Києві», – вважає губернатор.

Саакашвілі зазначив, що така проблема не має нічого спільного з децентралізацією, тоскільки ці обласні та міські ради є «корумпованими кланами».

Яценюк з першої зустрічі бачив в мені когось, хто прийшов його замінити – СаакашвіліГолова Одеської Держадміністрації Міхеіл Саакашвілі зізнався, що його першою умовою до Президента України була можливість проведення реформ і вже тоді, Яценюк сприйняв його як суперника.

«Нічого спільного (місцеві ради – Ред.) з демократією не мають, навпаки – вони захищаються від впливу народу. Місцева влада сильна тоді, коли вона залежить від людей, а тут вона взагалі незалежна не лише від центру, а й від виборців», – зазначив голова Одеської ОДА.

Губернатор заявив, що депутати облрад не отримують зарплату, але займаються розподілом бюджету, в процесі якого кожен із них отримує свій прибуток. «Зараз у нас багато людей у ​​владі, які не отримують зарплати, але й не працюють – лише вирішують, як роздерибанити бюджет, як отримати щось із держпідприємств», – додав він.

Нагадаємо, що «Слово і Діло» займається моніторингом обіцянок українських політиків. Так, Міхеіл Саакашвілі дав 25 обіцянок, з яких 11 є виконаними, ще 10 – перебувають у процесі виконання, а 4 – не виконані. Подивитися всі обіцянки губернатора Одещини можна тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: