Яценюк з першої зустрічі бачив в мені когось, хто прийшов його замінити – Саакашвілі

Читать на русском
Грузинський реформатор Міхеіл Саакашвілі пояснив, чому хоче працювати в Україні та переконаний, що для проведення успішних реформ потрібно замінити премєр-міністра.

Голова Одеської Держадміністрації Міхеіл Саакашвілі в інтерв’ю німецькому виданню Die Zeit, заявив, що якщо в країні не будуть проведені жодні реформи, Росія виграє, без будь-яких танків, але для цього першопочатково потрібно переформатувати уряд.

Інтерв’ю Саакашвілі розмістив на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Як розповів грузинський реформатор, Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, з першої ж зустрічі бачив в ньому когось, хто прийшов його замінити.

«Йому ніколи не подолати цей страх», - зауважив він.

Водночас, Саакашвілі переконаний, що час Яценюка минув.

«Українці втратили довіру до держави і уряду, люди багато терпіли, страждали. Вони не розуміють, як Яценюк може казати, що все було в порядку», - розповів Голова Одеської ОДА. На його погляд, проблема полягає у впливі олігархів, з якими Яценюк дружить.

«Після євромайдану навесні 2014 року у них було менше впливу на політику, ніж будь-коли раніше. Вони більше не могли як раніше впливати на рішення парламенту. Але їх вплив на роботу уряду став у кілька разів більше разів за останні кілька тижнів. Яценюк отримав довіру парламенту кілька днів назад тільки тому що депутати, яким платять олігархи голосували за нього», - переконаний Саакашвілі.

Також, він заявив, що Грузія і Україна дуже схожі з точки зору історії, солідарності та менталітету, тому йому цікаво займатися політикою в Україні.

Сакашвілі наголосив на тому, що Грузія занадто мала, щоб захистити себе від зовнішніх ворогів, так само як і Україна і якщо в пост-радянському просторі є можливість досягти стабільності, Україна повинна стати ключем до успіху.

«Я не буду частиною геополітичної боротьби, але вона є і Росія - частина цієї боротьби. Українські солдати зробили в цій війні диво, вони захищалися. Якщо в країні не будуть проведені жодні реформи, Росія виграє, без будь-яких танків», - констатував Міхеіл Саакашвілі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: