Похорон Гонгадзе: родина відчуває полегшення, але справа не припиняється

Читать на русском
У Києві нарешті придали землі тіло відомого українського журналіста Георгія Гонгадзе, вбитого 16 років тому.
Українські політики на похоронах ГонгадзеФото: Depo.ua

У Києві, на території подільської церкви Миколи Набережного поховали тіло відомого українського журналіста грузинського походження Георгія Гонгадзе.

Вшанувати пам’ять Гонгадзе, окрім родини та друзів, прийшли колеги-журналісти, політики, діячі культури, зокрема міністр молоді та спорту Ігор Жданов, народний депутат Вікторія Сюмар і співак Святослав Вакарчук, пише «Слово і Діло».

«Рідні Георгія Гонгадзе відчувають полегшення від того, що тіло Георгія буде поховане з гідністю, на яку заслуговує кожна людина. З похованням Гії не припиняється «справа Гонгадзе», замовники його вбивства мають рано чи пізно бути засуджені за законом», – розповів у коментарі журналістам «УНІАН» близький друг родини Євген Глібовицький.

Під час поховання закриту труну з тілом Гонгадзе накрили двома прапорами – українським та грузинським.

Рідні чекали на поховання з 2000 року, після того, як обезголовлений труп журналіста знайшли в лісі в Київській області. Зник Гонгадзе у вересні того ж року.

Вчора Президент України Петро Порошенко передав дружині Гонгадзе Мирославі орден «Зірка героя», присвоєний журналісту посмертно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: