Ярош і ще 9 нардепів займуться боротьбою з «русским миром» в Україні

Читать на русском
10 народних депутатів створили міжфракційне об'єднання для боротьби з внутрішньою окупацією.

10 народних депутатів створили «Міжфракційне антиокупаційне об'єднання «Наступ» для боротьби з внутрішньою окупацією в економіці, культурі та політиці.

Про це в своєму Facebook заявив нардеп від фракції «Народного фронту» Сергій Висоцький, повідомляє «Слово і Діло».

Крім Висоцького, до об'єднання також увійшли Дмитро Ярош, Андрій Левус, Олена Масоріна, Ігор Лапін, Ігор Артюшенко, Олександр Опанасенко, Микола Княжицький, Олег Медуниця та Вадим Денисенко.

«Поступово ми хочемо наростити коло учасників і спільними зусиллями очистити Україну від кремлівського впливу», – пояснив Висоцький. За його словами, парламентарі вже підготували список з понад 10 антиокупаційних законопроектів, 4 з яких уже готові до внесення до Ради.

«Це законопроект про заборону участі російських і афілійованних з Росією компаній в держзакупівлях, законопроект спрямований проти присутності російського контенту в медіа та в театрі, який передбачає заборону на трансляцію російського контенту в українському ефірі, а також заборона гастролей російських артистів і театральних колективів, окрім тих особистостей і колективів, які публічно підтримали Україну, засудили дії Путіна або готові це зробити», – розповів нардеп.

Висоцький також нагадав, що збір підписів за арешт і притягнення до відповідальності Віктора Медведчука – одна з ініціатив депутатської групи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: