Після відставки Яценюк ще надовго може залишитися в статусі в. о. – експерт

Читать на русском
Політтехнолог розповів, для чого Арсеній Яценюк раптово вирішив зібрати позачергове засідання Кабінету міністрів.
Катерина Одарченко

Якщо ми й побачимо зміну прем'єр-міністра, то це буде абсолютно несподіваний кандидат. Варіанти з Яресько та Гройсманом – це окозамилювання.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповіла політтехнолог, засновник компанії SIC Group Ukrainе Катерина Одарченко, аналізуючи інформацію про те, що 18 березня Арсеній Яценюк скликає позачергове засідання Кабміну.

«Яценюку нікуди йти, тому очікувати від нього заяви про добровільну відставку досить необачно. До виборів восени рейтинг він не відновить. Другий момент: йому потрібно залишитися в команді та говорити про те, що він технократ», – зазначила політтехнолог.

Як пояснила Одарченко, вся гра навколо кандидатів у прем'єри – це окозамилювання, а ситуація із Садовим та його прем'єрством – класична.

В кріслі прем'єра Яценюка досі тримають власні амбіції та олігархи – експертПолітолог припустив, з чим може бути пов'язаний візит екс-губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського до Києва.

Щодо кандидатів, то Гройсман – це монополія впливу Президента. Цього не може бути. Яресько, незважаючи на те, що вона технократ, йшла за квотою «БПП».

«Так, вона не прямий політик, не є членом партії, але не є й абсолютним технократом. Другий момент полягає в тому, що її принцип роботи – це вимоги МВФ. Вона не шукає інших варіантів виконання цих вимог. Наприклад, можна було ухвалити ліберальну податкову реформу та максимально знаходити механізми компромісів. Яресько вибрала інший стиль і не можна говорити, що це абсолютно позитивний персонаж», – проаналізувала вона.

При цьому, як зазначила політтехнолог, навіть якщо припустити, що Яценюк подасть у відставку, його ще довго можна тягнути в якості виконувача обов'язків.

«Він може працювати в статусі в. о. дуже довго», – констатувала вона.

Як повідомлялося раніше в ЗМІ, Арсеній Яценюк погодиться піти у відставку, якщо йому представлять нову програму дій, нового прем'єра та оновлений склад Кабміну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: