Полторак звільнив заступника начальника Генштабу ЗСУ

Читать на русском
Помічник міністра оборони Юрій Бірюков заявив, що глава оборонного відомства Степан Полторак звільнив заступника Генерального штабу генерал-лейтенанта Володимира Хижого.

Помічник міністра оборони Юрій Бірюков заявив, що глава відомства Степан Полторак звільнив заступника Генерального штабу генерал-лейтенанта Володимира Хижого.

Про це він написав на власній сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Міністр оборони України Степан Тимофійович Полторак і заступник начальника Генерального штабу Володимир Миколайович Хижий. Генерал армії та генерал-лейтенант. Обидва назавжди увійдуть в історію Збройних сил України. З різних причин, з різних приводів. Але надзвичайно унікальний (поки) привід – один генерал звільнив іншого генерала. Не відправив на пенсію, не просто «за станом здоров'я», а з формулюванням «За систематичне невиконання умов контракту», – підкреслив Бірюков.

За його словами, це перший випадок за 24 роки незалежності, коли з лав ЗСУ генерала звільнили «з ганьбою». «І не останній», – додав Бірюков.

Помічник міністра оборони заявив, що наказ був підписаний ще 18 лютого, а 20 лютого генерал-лейтенанта Хижого виключили зі списків військової частини. Бірюков зазначив, що після цього Хижий виписався з Києва й прописався в Жмеринці.

«29 лютого Хижий подає до Вінницького адміністративного суду позовну заяву проти Міністерства оборони України. Вимагає зняти з нього стягнення, поновити на посаді та виплатити збитки», – повідомив помічник Полторака.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: