В ЄС підтвердили виконання Україною всіх зобов'язань для скасування віз

Читать на русском
Чиновники Європейського Союзу сподіваються у квітні подати пропозицію щодо візової лібералізації для України.

Україна повністю виконала всі зобов'язання щодо візової лібералізації з Європейським Союзом і вже за кілька тижнів пропозиція про скасування віз опиниться в Європарламенті.

Про це заявив президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер під час спільної прес-конференції з Президентом України Петром Порошенком і президентом Європейського Ради Дональдом Туском, повідомляє «Слово і Діло».

За словами Юнкера, Україна виконала всі вимоги, зокрема ухвалила закон про електронне декларування. Президент Єврокомісії додав, що вже в квітні виступить із відповідною законодавчою ініціативою.

«Ми зацікавлені в тому, ащоб цей процес був спрощений. Певні кроки Україні вдалося здійснити. Зокрема, це ухвалення закону про електронне декларування. Ми сподіваємося, що, можливо, у квітні можна буде зробити пропозицію Єврокомісії щодо візової лібералізації для України», – наголосив він.

Нагадаємо, що 15 березня Президент України Петро Порошенко підписав закон про електронне декларування, який був останнім у так званому «безвізовому пакеті». А вчора, 16 березня, конкурсна комісія з обрання членів Національного агентства із запобігання корупції дообрала ще двох працівників відомства. Ввечері Кабінет міністрів затвердив новий склад НАЗК, тим самим виконавши всі вимоги щодо лібералізації візового режиму з ЄС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: