Експерт оцінив обраних членів Нацагентства з питань запобігання корупції

Читать на русском
Виконавчий директор Transparency International Україна розповів, чи готова НАЗК розпочати роботу.
Олексій Хмара

Зараз для запуску НАЗК важливо, що створено практично все, а в складі є професіонали, готові до діалогу.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів виконавчий директор Transparency International Україна Олексій Хмара, аналізуючи інформацію про те, що в НАЗК дообрали двох членів і агенція може розпочати роботу.

«Щойно Кабмін схвалить цей склад, чотири повноважних члени можна запускати в роботу. Тобто займатися організаційними та змістовими моментами. В принципі, сьогодні для того, щоб НАЗК розпочало роботу, зроблено практично. Кошти в Бюджеті передбачені», – розповів фахівець.

Також він зазначив, що всі чотири члени НАЗК є дуже різними.

Як політики дотримуються коаліційної угоди? Антикорупційний блок«Слово і Діло» дослідило, як члени парламентської більшості дотримуються пунктів коаліційної угоди, і виявило, що весь антикорупційний блок, принаймні номінально, виконується.

«Двоє з них, можна сказати, пов'язані з командою Яценюка. Наталія Корчак раніше працювала в Академії прокуратури й викладала право в Яценюка та міністра юстиції Петренка, тому в них давня історія знайомства. Другий кандидат – Олександр Скопич, заступник голови Нацдержслужби члена конкурсної комісії Ващенка, який є безпосередным підлеглим Яценюка, тому вони щонайменше знайомі. Професіонали вони хороші, питання в тому, наскільки вони незалежні. Покаже час», – розповів Олексій Хмара.

Щодо Руслана Рябошапки, то, за його словами, цей кандидат є дуже принциповим і сильним. Він писав антикорупційне законодавство та розробляв всю архітектуру.

«Це людина з характером та досвідом, яка знає, що робити. Щодо нього немає сумнівів», – підкреслив він.

«Руслан Радецький – адвокат, виходець із правоохоронних органів, займався «врадіївською справою», за що йому повага. Але наскільки він самостійна фігура, покаже час», – проаналізував Олексій Хмара.

Зазначимо, що створення НАЗК залишається єдиною вимогою для візової лібералізації з ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: