Офіційно: ЄС продовжить санкції проти Росії

Читать на русском
Продовження дії санкцій ЄС проти Росії та невизнання окупації Криму: спільна заява лідерів України, Німеччини та Франції.

Санкції ЄС проти Росії будуть збережені до повного виконання нею Мінських домовленостей.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко після зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Франції Франсуа Олландом, повідомляє «Слово і Діло».

Так, лідери Німеччини та Франції підтвердили, що санкції Європейського союзу проти Росії будуть збережені до повного виконання Москвою домовленостей, досягнутих у Мінську. Меркель та Олланд також підтвердили незмінність політики Євросоюзу щодо невизнання окупації Криму Російською Федерацією.

Порошенко має переконати Олланда та Меркель зняти питання виборів на Донбасі – експертПолітолог прокоментував візит Президента України до Брюсселя та переговори з Франсуа Олландом і Ангелою Меркель.

Лідери України, Німеччини та Франції також підкреслили важливість проведення виборів в окремих районах Донецької й Луганської областей (ОРДЛО) відповідно до українського законодавства та принципів ОБСЄ за умови забезпечення безпекового компоненту.

Крім того, глави трьох держав закликали негайно звільнити та повернути в Україну українську льотчицю Надію Савченко, яку незаконно утримують у російській в'язниці, а також наголосили на важливості звільнення всіх заручників, що передбачено Мінськими домовленостями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: