Тука: кількість військових РФ на Донбасі збільшилась у кілька разів

Читать на русском
Через відмову місцевих бойовиків воювати проти української армії на Донбас прибуває поповнення у вигляді російських військових.
Георгій Тука

Якщо раніше російських військових на Донбасі було 10% від загальної кількості бойовиків, то зараз на деяких напрямках їх кількість збільшилася до 75%.

Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука, повідомляє «Слово і Діло».

«Якщо командування російське з давніх-давен там присутнє, то зараз значно побільшало штатних підрозділів російської армії. Саме тому значно збільшуються втрати серед російських військовослужбовців», – пояснив Тука.

СБУ підрахувала втрати Росії за час війни на ДонбасіВсього, за інформацією СБУ, у війні на сході України брали та беруть участь військовослужбовці 26 підрозділів ЗС РФ.

За його словами, частина місцевих жителів-бойовиків, яка складала «гарматне м'ясо», загинула, а інша, чимала частина, не хоче далі воювати й шукає будь-яких шляхів, щоб виїхати на підконтрольну Україні територію або в Росію.

«Російські військовослужбовці давно присутні на Донбасі, просто в останні півроку не було активних бойових дій, а зараз вони розпочалися», – додав голова Луганської ВЦА.

Тука також зазначив, що станом на сьогодні вірогідність активних дій з боку бойовиків є досить великою.

«Один із можливих сценаріїв, який може розігруватися, – це удар по одному з флангів. Тобто, таким чином супротивник відволікає сили оборони на той фланг, звідки піде удар, а потім сам завдасть удару з іншого боку. Різні фланги – це якраз Луганська та Донецька області. Але ми готові до такого розвитку подій. Кажу вам із посиланням на наших військових, з якими я спілкуюся ледь не щодня», – резюмував Тука.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: