Держслужба спецзв'язку назвала кількість хакерських атак на державні сайти

Читать на русском
Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України порахувала, скільки атак на сайти держструктур здійснили хакери з початку року.

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України назвала кількість хакерських атак на українські державні сайти з початку року.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

За даними Держслужби спецзв'язку, за січень-лютий 2016 року хакери 7 разів намагалися зламати сайти органів державної влади та державних підприємств.

Нагадаємо, 28 лютого цього року Міністерство внутрішньої безпеки США дійшло висновку, що за атаками на «Прикарпаттяобленерго» стоять хакери з Росії.

В очікуванні спланованої паніки: чи готова Україна ефективно протистояти кібератакам?Чи існує реальний спосіб протидії кіберзлочинцям? Як показує світова практика, ефективно та системно протидіяти можна, лише долучившись до певної системи глобальної безпеки.

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», 23 грудня 2015 року було зафіксовано одночасні зовнішні електронні втручання в роботу відразу трьох обласних енергопостачальних компаній. Після заздалегідь виконаних операцій із зараження частини серверів і робочих станцій було виведено з ладу цілу низку серверів обленерго, а також частина обладнання телекомунікаційної мережі. В результаті на короткий період часу без електропостачання залишилися десятки тисяч споживачів.

У лютому Міністерство енергетики та вугільної промисловості заявило про намір створити робочу групу для вивчення можливостей щодо запобігання зовнішньому втручанню в роботу енергомереж країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: