Держдеп звинуватив сепаратистів у ескалації конфлікту на Донбасі

Читать на русском
Нуланд у переважній більшості порушень звинуватила проросійських сепаратистів. Ситуація загострюється, незважаючи на обіцянку Путіна поважати угоду з Україною про припинення вогню.
Глава Бюро у справах Європи і Євразії Державного департаменту США Вікторія Нуланд

Протягом першого тижні березня різко зросла кількість порушень режиму тиші на сході України, більшість порушень відбувалася з боку бойовиків так званих «ДНР» і «ЛНР».

Про це заявила глава Бюро у справах Європи та Євразії Державного департаменту США Вікторія Нуланд перед комітетом закордонних справах Сенату, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми спостерігаємо більше порушень припинення вогню між підтримуваними Москвою сепаратистами та українськими військовими, ніж у будь-який інший період відтоді, як нестійке перемир'я було досягнуте у вересні», – заявила Сенату Нуланд.

Помічник держсекретаря в переважній більшості порушень звинуватила саме проросійських сепаратистів. Таким чином, ситуація загострюється, незважаючи на обіцянку Путіна поважати угоду з Україною про припинення вогню.

Росія досягла поставлених цілей у Сирії – StratforПрийняте рішення керівництва РФ про початок виведення основної частини свого угруповання із Сирії можна розцінювати як прорив у консультаціях про майбутнє цієї близькосхідної країни.

Сепаратисти також перешкоджають спостерігачам ОБСЄ. «Сепаратистські сили продовжують переслідувати та залякувати зовнішніх спостерігачів, на яких покладено завдання контролю за виконанням умов перемир'я», – каже Нуланд.

За словами Нуланд, в результаті зростання кількості обстрілів на сході України втратили життя 68 українських військовослужбовців, поранення отримали 317 осіб.

Як повідомлялося раніше, Вікторія Нуланд озвучила пріоритети Держдепу США в підтримці реформування України.

Нуланд також припустила, що виведення російських військ із Сирії поверне увагу світу до України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: