Аналіз виконання коаліційної угоди: житлово-комунальне господарство

Читать на русском

Енергомодернізація й ефективне реформування сфери житлово-комунального господарства є одним із тих пунктів коаліційної угоди, в якому в першу чергу перетинаються інтереси держави, кожного окремо взятого громадянина України й політичних сил, які, забезпечивши цей процес, могли б заробити собі на перспективу неспростовний бонус в очах виборців.

Але чи так усе в реальності, як було вказано на папері, підписаному лідерами правлячих парламентських фракцій? Коаліційна угода передбачає надання власникам житла ефективних механізмів управління та забезпечення компослугами – тут усі передбачені на 2015 рік пункти програми в цілому дотримані. Гірші справи у коаліціянтів із підвищенням енергетичної безпеки за рахунок енергоефективності та альтернативних джерел енергії (50% виконано).

Не дуже добре просуваються справи з утилізацією побутових відходів – реформування цієї сфери по суті так і не почалося, більше того, третина пунктів програми вже провалені. Однак найгірша ситуація в Україні – із запровадженням ринкових умов у сфері надання комунальних послуг. Цю частину коаліційної угоди політики провалили на 100%.

Більше інформації – в інфографіці «Слова і Діла».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: