НБУ чекає вирішення ситуації навколо Кабміну

Читать на русском
Глава Національного банку України Валерія Гонтарева сподівається, що рішення політичної кризи в країні відновить співпрацю з МВФ.
Валерія Гонтарєва

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева чекає розв'язання політичної кризи в Україні для відновлення співпраці з МВФ.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НБУ.

«Ситуація на фінансовому ринку зараз більш-менш стабільна. Сподіваємося, що цього тижня стабілізується й політична ситуація в Україні. Уряд, в новому або старому складі, продовжить роботу, й ми зможемо відновити співпрацю з Міжнародним валютним фондом», – сказала Гонтарева.

Голова НБУ зазначила, що якби українська влада не зволікала з відновленням співпраці з МВФ, валютна лібералізація в країні пройшла б швидше.

Заступник голови Нацбанку Владислав Рашкован додав, що на розгляді парламенту перебувають понад 20 законопроектів, що стосуються реформ фінансового сектора.

У січні продаж валюти в Україні скоротився майже вдвічі – ГонтареваПродаж валюти на міжбанківському ринку України в січні скоротився на 43% порівняно з груднем 2015 року.

«Ми очікуємо, що в четвер у парламенті відбудеться фінансовий день. На розгляд Верховної Ради буде внесено 10 фінансових законопроектів, у тому числі про захист прав кредиторів і споживачів фінансових послуг, фінансової реструктуризації та роботи Нацкомфінпослуг і НКЦПФР», – сказав Рашкован.

Нагадаємо, вчора прес-секретар Президента України розповів про три варіанти розвитку подій, які зараз обговорюються для виходу з політичної кризи.

«Слово і Діло» зафіксувало 29 обіцянок Гонтаревої. Рівень відповідальності глави НБУ становить 41%. 28% обіцянок Гонтарева провалила.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: